Header Conferentie CE 2022
Nationale conferentie 1024x684

In de transitie naar een circulaire economie staan we op een kantelpunt. Van inspirerende activiteiten op kleine schaal, naar grootschalige systeemverandering. Steeds meer organisaties zien in dat de circulaire economie een kans is. Circulaire economie is essentieel bij de aanpak van klimaatverandering, voorkomt verspilling van waardevolle grondstoffen en biedt een kans voor innovatie, groei en banen. Om tot een doorbraak te komen moeten we nu doorpakken om deze kansen volledig te benutten en te zorgen dat de circulaire economie, dé economie gaat worden. Deze belangrijke transitie naar een circulaire economie is iets dat we gezamenlijk doen.

Op 7 februari 2022, op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie, vindt de vierde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats. Het thema van dit jaar is ‘Allemaal circulair!’. Om tot een volledig circulaire economie te komen is systeemverandering nodig, en ook al wordt er door velen al hard aan circulaire economie gewerkt, zijn er nog veel aanpassingen nodig in het denken en doen om écht over te stappen naar een circulair systeem.

Programma

  • De dag start met een gezamenlijke opening, van 9:30 – 10:30 uur.
  • Net als in voorgaande jaren, worden er tijdens de conferentie tal van deelsessies georganiseerd. Er zijn veertig interactieve deelsessies, verdeeld over twee rondes, waarin je concrete handvatten krijgt om morgen aan de slag te gaan. De eerste ronde met deelsessies is van 11.00 - 12.00 uur, de tweede ronde met deelsessies is van 14.00 - 15.00 uur.
  • Van 13:00 – 13.55 is er een plenair middagprogramma en van 15:30 – 16:15 uur wordt de vierde Nationale Conferentie Circulaire Economie gezamenlijk afgesloten.

Bekijk het volledige programma hier.

Uitreiking Circular Awards 2022

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2022 uitgereikt. Deze prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Deel dit artikel op social media