20220912 Duurzaamheid 044 8758
Duurzaamheid nl logo vierkant
20220912 Duurzaamheid 011 6392

Duurzaamheid.nl is een onafhankelijke organisatie die werd gestart door Anne-Marie Rakhorst. Op het platform Duurzaamheid.nl delen wij de verhalen van de mensen die laten zien dat het anders kan. Van de nieuwe generatie vernieuwers. Maar Duurzaamheid.nl is meer dan alleen een website: we creëren kansen, leiden projecten en organisaties, ontwikkelen methoden, leggen verbinding en delen kennis. Hierbij werken we samen met onze experts.

Duurzaamheid.nl wordt gerund door een klein team van inhoudelijke specialisten en communicatiedeskundigen. Wij houden graag nauw contact met lezers. We horen het dan ook graag wanneer je verhalen, tips of feedback met ons wilt delen. Je kunt ons bereiken via mail@duurzaamheid.nl.

Ons onafhankelijke platform heeft als doel meer waardevolle en winstgevende oplossingen te creëren voor mensen, ondernemingen en de maatschappij. De experts op deze site werken allemaal op persoonlijke titel aan Duurzaamheid.nl mee. We hebben geen winstdoelstelling.

20220912 Duurzaamheid 036 8459

Onze Missie

Wij streven naar een samenleving waarin duurzaamheid vanzelfsprekend is, op sociaal, economisch en ecologisch gebied. Waar iedereen de kennis, vaardigheden en drijfveren heeft om duurzaam te handelen in al zijn of haar rollen.

Wij zijn op een missie om duurzame verandering te versnellen door de nieuwe generatie vernieuwers te ondersteunen bij het realiseren van disruptieve oplossingen en daarmee anderen te inspireren om duurzaam te handelen.

20220912 Duurzaamheid 028 0099

Onze aanpak

Het team achter Duurzaamheid.nl werkt met drie belangrijke pijlers: Aanjagers · Verrassend · No-Nonsense. In al onze projecten passen wij deze pijlers toe.

  • Wij zijn aanjager van de vernieuwing. Innovatieve mensen en organisaties die positieve impact willen maken geven we een podium en een boost door ze te ondersteunen met ons netwerk en onze kennis.

We zijn dienstbaar aan de vernieuwing en gebruiken ons netwerk en platform ook om vernieuwers te laten zien. Om zo bij anderen het vuur aan te wakkeren om het verschil te maken. Hiermee sturen we het gesprek en de inhoud en geven we de toekomst positief vorm.

  • Wij geloven in een andere manier van samenleven en samenwerken en zien volop kansen en mogelijkheden om daar te komen.

Wij zijn er op gericht op mensen mee te nemen naar dit nieuwe perspectief. Dat doen we door feitelijke informatie en voorbeelden verrassend en toegankelijk te brengen, zowel in vorm als op inhoud.

We proberen mensen te prikkelen om anders te denken door onverwachte samenwerkingen te realiseren en ze uit hun vaste patroon van handelen of denkwijze te halen. Het mag best wat schuren, want van schuring krijg je glans.

Onze aanpak is grassroots; het zijn de mensen zelf die aan de basis staan van de verandering.

  • Wil je verandering dan moet je vooral in beweging komen. Mooie praatjes zijn er genoeg, wij zijn van het doen. Daarbij baseren ons op de feiten. Feiten vormen de basis van ons handelen.

In de balans tussen het doorgronden en het toegankelijk maken van de inhoud, ligt onze kracht. Wetenschappelijke rapporten, studies en beleidsstukken vertalen wij in leesbare taal. Zodat iedereen in staat is om kennis te vergaren en te begrijpen welke stappen we kunnen maken naar een nieuwe samenleving.