Duurzaamheid.nl ondersteunt de samenleving naar een duurzame toekomst. Wij creëren kansen, leiden projecten en organisaties, ontwikkelen methoden en delen informatie. Als klein team van inhoudelijk specialisten en communicatiedeskundigen leveren we expertise en content op het gebied van de Sustainable Development Goals, de circulaire economie, de energietransitie en duurzame en inclusieve steden. Ook participeren we in disruptieve organisaties met duurzame diensten, producten, visies en strategieën.

Ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst.

Anne-Marie Rakhorst

Een platform voor en door ondernemers

Ondernemen draait om het creëren van meer waarde. Zo stellen we uiteindelijk onze toekomst veilig. Laten we elkaar inspireren, ons oplossend vermogen vergroten en in contact komen met elkaar. In deze stroomversnelling bedenken we samen interessante oplossingen voor de wereld van morgen. Samen willen en kunnen we Nederland verder verduurzamen.

Organisatie

Duurzaamheid.nl is een initiatief van Anne-Marie Rakhorst. Hiermee laat zij haar ondernemershart spreken. Het onafhankelijke platform heeft als doel meer waardevolle en winstgevende oplossingen te creëren voor mensen, ondernemingen en de maatschappij. De experts op deze site werken allemaal op persoonlijke titel aan Duurzaamheid.nl mee. We hebben geen winstdoelstelling.

Waarom Duurzaamheid.nl?
Omdat waardevermeerdering altijd een positieve impact heeft op de wereld om ons heen. Anne-Marie Rakhorst: 'Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Als we op slimme manieren gebruikmaken van de technologie, de natuur en onze vindingrijkheid, dan ligt er een eindeloze stroom aan nieuwe oplossingen voor het bedrijfsleven en dus voor Nederland. Nieuwsgierige ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst. Laten we hier samen in optrekken.'

Een interessante ontmoetingsplek
Duurzaamheid.nl is een samenwerkingsverband, een plek om te netwerken ook. 'Via interessante content en contacten bouwen we samen aan waardevolle ondernemingen en aan een waardevolle samenleving. Beschouw Duurzaamheid.nl als een interessante ontmoetingsplek. Een plek om gelijkgestemden te ontmoeten.'

Wat vind je hier?
Duurzaamheid.nl streeft ernaar om zoveel mogelijk waarde en winst aan bedrijven en maatschappij toe te voegen. Je leest hier interessante cases en artikelen, krijgt inzicht in de denkwijze en ondernemersgeest van experts en bedrijven en wordt op de hoogte gebracht van evenementen. Ook vind je hier de belangrijkste publicaties en organisaties die je verder kunnen helpen. De website is altijd in ontwikkeling. Het aantal thema’s wordt uitgebreid en er komt in de nabije toekomst alleen maar boeiende content bij.

Wie is Anne-Marie Rakhorst?
Anne-Marie Rakhorst is een ondernemer vanuit het hart. Meer duurzame waarde en winst aan bedrijven toevoegen, is en blijft haar drijfveer. In 1994 richtte ze het bedrijf Search op dat in 2014 verkocht werd aan SGS. Kijk voor meer informatie over Anne-Marie Rakhorst op www.annemarierakhorst.nl.

Locatie1
Locatie2
Locatie3
Locatie4
Locatie5

Locatie

De Abdij van Berne in het Brabantse Heeswijk is de thuisbasis van Duurzaamheid.nl. Vanuit hier werken we aan oplossingen voor de wereld van morgen. Uiteraard gaven we een duurzame bestemming aan onze huisvesting. Ons kantoor is volledig Cradle to Cradle ingericht.

Waarom de Abdij van Berne?
Anne-Marie Rakhorst: 'Heeswijk is al mijn hele leven mijn thuis. Van mijn ouders kreeg ik van jongs af aan twee dingen mee: een ondernemersgeest en de liefde voor de natuur. De Abdij van Berne, gelegen in een prachtige omgeving, staat hier symbool voor. Toen we de kans kregen om een deel van het pand duurzaam te herbestemmen, hebben we dat vol overtuiging aangepakt. We beschikken nu over een kantoor waar we de rust en ruimte ervaren om vanuit een positieve flow te ondernemen.'

Op en top circulair
Met een volledig heringerichte ruimte heeft OCS+ Steelcase bijgedragen aan de conceptontwikkeling. Met gebruik van natuurlijke materialen, re-used en gerecycled meubilair heeft OCS+ Steelcase een geweldige circulaire turn gegeven aan het concept. Uitgangspunt is dat het meubilair na afloop wederom in de lokale stroom wordt opgenomen.
De volgende bedrijven leverden een bijdrage aan de huisvesting van Duurzaamheid.nl: Steelcase, Luxaflex, Mosa, Xicato, Buzzispace, Leoxx.

17doelen-kids
Kinderen werken aan hun ideale wereld in 2030

17 doelen die je deelt

In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) zijn opgenomen. Deze werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven.

Op initiatief van Duurzaamheid.nl werd samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek de Wereldwijzer gelanceerd. In deze online rapportage is speciaal voor kinderen in kaart gebracht hoe Nederland scoort op de 17 Sustainable Development Goals (SDG's).

Hierop volgend nam Anne-Marie Rakhorst het initiatief voor de campagne 17 doelen die je deelt, bestaande uit 17 videoportretten. In elk filmpje vertelt een kind tussen de 6 en 15 jaar waarom een specifiek werelddoel voor hem of haar zo belangrijk is en hoe de wereld eruit zou moeten zien in 2030. ‘We hebben kinderen letterlijk de hoofdrol gegeven in de filmpjes’, vertelt Rakhorst. ‘Dat verliep heel naturel: je moet kinderen vooral niet influisteren wat ze moeten zeggen. Ze bedenken zelf vaak ontzettend zinnige vragen, analyses en oplossingen op hun thema, juist omdat ze onbevangen en onbevooroordeeld naar de wereld kijken. Ze gaan uit van wat wel kan. Iets wat volwassenen vaak een beetje verleerd zijn.’