Paige cody FH Ff HW Wzb Cc unsplash

Ieder jaar publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op de derde woensdag in mei een rapport waarin je kunt lezen hoe het met Nederland gaat. Het rapport laat je aan hand van de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) zien op welke vlakken het goed gaat met Nederland en waar er nog werk aan de winkel is. Ook vertelt het rapport ons hoe het gaat met het behalen van de SDG's en hoe Nederland ervoor staat vergeleken met andere EU-landen.

Je kunt het rapport 'Monitor Brede Welvaart & de Sustainable Development Goals 2022' hier doornemen.

Meer zin in een snelle samenvatting? Dan verwijzen we je graag naar 17doelendiejedeelt.nl, waar we belangrijke cijfers uit het rapport verzameld hebben.

'Alleen als je weet wat er aan de hand is in de wereld, kun je actie ondernemen!'

En dát is de reden dat we ieder jaar op 17doelendiejedeelt.nl speciaal voor kinderen een doorvertaling maken van de 'Monitor Brede Welvaart & de Sustainable Development Goals' van het CBS. Dit jaar al voor de vierde keer.

De 17 doelen Wegwijzer van 17 doelen die je deelt vertelt kinderen alles over de werelddoelen. Ze kunnen aan de hand van feitjes en weetjes ontdekken hoe Nederland er op dit moment voor staat.

Naast de Wegwijzer, biedt 17doelendiejedeelt.nl handvatten aan kinderen, hun ouders en docenten, om samen stappen te zetten richting de 17 werelddoelen. Je vindt er onder andere een lesprogramma, filmpjes van de 17 jonge SDG-ambassadeurs en de 17 doelen quiz. Zo kunnen de volwassenen van straks nu al meedenken over hoe we een eerlijke, veilige en schone toekomst kunnen bereiken.

Deel dit artikel op social media