15 mei kindergehaktdag2

Speciale kindereditie Verantwoordingsdag

Op woensdag 15 mei staat de Nederlandse politiek in het teken van Verantwoordingsdag. De initiatiefnemers van '17 doelen die je deelt' organiseren een unieke kindervariant hierop: de Kindergehaktdag. Samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt op deze middag een rapport gepresenteerd over hoe Nederland het doet op het gebied van de SDG's.

Elk jaar onderzoekt het CBS hoe Nederland ervoor staat op het gebied van de Sustainable Development Goals, oftewel de 17 werelddoelen. Op Verantwoordingsdag wordt dit rapport overhandigd aan de Tweede Kamer. Anne-Marie Rakhorst, ondernemer, publicist en initiatiefnemer van 17 doelen die je deelt: 'Wij vinden die informatie zo belangrijk dat we samen met het CBS een kinderversie hebben gemaakt: de Wereldwijzer. Hoe scoort Nederland op de werelddoelen? En wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat we in 2030 ook nog samenwonen in een land waar het voor iedereen rechtvaardig, veilig en gezond leven is? Kinderen hebben weliswaar geen stemrecht, ze hebben wel recht op de eerlijke feiten zodat ze zelf een mening kunnen vormen. Het gaat tenslotte om hun toekomst. Deze eerlijke feiten liggen op 15 mei bij ons in Amsterdam op tafel, en zijn vanaf dat moment voor alle kinderen in Nederland beschikbaar.'

Programma

Het belooft een bijzondere en feestelijke middag te worden op 15 mei. Zo is er een echte Kindertalkshow waarin kinderen bijzondere gasten aan tafel ontvangen: van CEO’s en politici tot de initiatiefnemer van Youth for Climate en jonge ondernemers. Ze praten onder meer over duurzame energie, gelijke kansen voor iedereen, duurzame productie en consumptie en honger de wereld uit helpen. Er zijn duurzame hapjes en drankjes te proeven, iedereen kan meedoen met de 17 doelen die je deelt-quiz tijdens de talkshow en uiteindelijk een feestelijke afsluiting.

Kom ook naar NEMO!

Wanneer: woensdagmiddag 15 mei
Waar: NEMO Science Museum in Amsterdam
Wie: voor jong en oud, iedereen die zich betrokken voelt bij de 17 werelddoelen
Inloop: vanaf 14.00 uur
Start programma: 14.30 uur
Start Kindertalkshow onder leiding van Milouska Meulens: 14.45 uur
Officiële overhandiging van het Kinderverantwoordingsrapport: de Wereldwijzer – hoe scoort Nederland?: 15.30 uur
Feestelijke afsluiting: vanaf 15.45 uur

Stuur voor meer informatie een e-mail naar kindergehaktdag@duurzaamheid.nl.

Deel dit artikel op social media