Prijswinnaars2022 KWI

De inschrijving voor de Koning Willem I Prijzen 2024 is geopend. Ondernemers die uitblinken hebben tot 17 december 2023 de tijd zich in te schrijven voor deze prestigieuze prijzen, die ook wel de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven genoemd worden.

Al sinds 1958 reikt de Koning Willem I Stichting iedere twee jaar de Koning Willem I prijzen uit aan ondernemers die uitblinken. Algemeen directeur Romy Blankenspoor van de Koning Willem I Stichting: ‘Ons doel is de parels van de Nederlandse economie een podium te geven. De prijzen zijn bedoeld voor mensen en bedrijven die presteren en innoveren, verbeteren en verbinden en met lef en passie de wereld een stukje mooier willen maken. Kort gezegd, we staan voor durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.’

Net als afgelopen jaren worden er in 2024 prijzen in drie categorieën uitgereikt. Naast de prijs voor duurzaam ondernemerschap, zijn er prijzen te winnen in de categorie Grootbedrijf en MKB.

Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wordt sinds 2012 uitgereikt. De plaquette gaat naar een Nederlands bedrijf dat een voorbeeldrol vervult op het gebied van innovatief, duurzaam ondernemen. In 2020 werd de prijs gewonnen door bierbrouwerij Gulpener. Eerdere winnaars zijn Normteq (2012), TexelEnergie (2014), Koppert Cress (2016) en Eosta (2018).

Verloop inschrijfprocedure Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

Bedrijven kunnen zelf hun aanmelding indienen via de website www.kw1prijs.nl. De vakjury, onder leiding van Anne-Marie Rakhorst, beoordeelt na het sluiten van de inschrijftermijn (31 januari 2022) alle inzendingen en maakt in overleg een eerste selectie. Bedrijven die de eerste selectie doorstaan, worden gevraagd hun inschrijven verder toe te lichten. Drie bedrijven worden genomineerd. Het bestuur van de stichting kiest uiteindelijk de winnaar. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking, waarbij Koningin Máxima (erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting) aanwezig is, worden de verschillende prijzen in mei 2022 uitgereikt.

Meer weten over de Koning Willem I prijzen? Lees erover op de website van de Koning Willem I Stichting.

Deel dit artikel op social media