Header agenditem Dag Duurzaam Onderwijs

De Dag van de Duurzaamheid is sinds 2008 een begrip in het onderwijs: veel basisscholen, middelbare scholen én MBO-scholen doen al jaren mee. Op deze landelijke dag wordt er extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. In 2021 wordt de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs georganiseerd op vrijdag 8 oktober.

Kinderen en jongeren kennis laten maken met het nieuwe normaal

In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat studenten en leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien en dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De dag van de Duurzaamheid geeft hier een jaarlijkse impuls aan.

Activiteiten

Op de website van de Dag van de Duurzaamheid worden de verschillende activiteiten die op scholen georganiseerd worden op een rij gezet. De organisatie laat hiermee zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen kunnen inspiratie op doen en door hun plannen te delen op hun beurt anderen weer inspireren. Een greep uit de activiteiten die in 2021 in georganiseerd worden: de duurzame docentverkiezing, de voorleesactie, verschillende challenges van de Plastic Soup Foundation en de Klimaat in de klas-debatten van Youth for Climate en Fridays for Future.

Initiatief

De eerst Dag voor de Duurzaamheid werd in 2008 door Urgenda georganiseerd. Op woensdag 10 oktober 2018 nam Urgenda voor de tiende en laatste keer het initiatief voor deze dag. Urgenda riep toen élke dag uit tot Dag van de Duurzaamheid. Sinds 2019 wordt de landelijke Dag van de Duurzaamheid georganiseerd door de Coöperatie Leren voor Morgen.

Deel dit artikel op social media