Erik witsoe SBA1r Edu V Ok unsplash

Circle Economy publiceerde tijdens het World Economic Forum het Circularity Gap Report 2020. Dit rapport stelt dat op dit moment 8,6 procent van de wereldeconomie circulair is. In 2018 werd het eerste Circularity Gap Report gepresenteerd. Toen was de wereldeconomie nog voor 9,1 procent circulair. Er is dus sprake van een achteruitgang van 0,5 procentpunt ten opzichte van twee jaar geleden. Naast deze wake-up call, biedt het rapport volop strategieën om stappen vooruit te zetten, zodat er hopelijk over twee jaar wel positieve cijfers kunnen worden gedeeld.

​Circulariteit draagt bij aan een duurzamere wereld. Naast de klimaatdoelstellingen hebben veel landen dan ook circulariteitsdoelstellingen opgesteld. Het kabinet wil dat Nederland in 2050 volledig circulair is. In 2030 moet in Nederland 50 procent minder gebruik worden gemaakt van primaire abiotische grondstoffen. Dit zijn mineralen, metalen en fossiele grondstoffen die uit de natuur worden gehaald.

8,6 procent van de wereldeconomie is op dit moment circulair

Om de gestelde doelen te kunnen bereiken, is het belangrijk circulariteit meetbaar te maken. Want hoe circulair is de wereld nu? Wat is de vooruitgang sinds 2018? In deze publicatie biedt Circle Economy kwantitatieve inzichten en worden beide vragen beantwoord.

Deel dit artikel op social media