Water

Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Niet voor niks is water goed verankerd in de Werelddoelen van de Verenigde Naties: ‘schoon drinkwater’ en ‘leven onder water’ zijn belangrijke doelen om aan te werken. Maar ook in het vervoer van goederen over onze zeeën en oceanen is een wereld te winnen.

Nu al veroorzaakt de opwarming van de aarde veel schade, ook in de waterkringloop. Gletsjers smelten, poolijs verdwijnt, de zeespiegel stijgt, koraalriffen verbleken en hevige droogten veroorzaken honger en oorlog.  

Nederland heeft heel veel specifieke en toegepaste kennis op het gebied van water. Blauwe energie, waterbesparende maatregelen en natuurlijk vooral ook het beheersbaar maken van water zijn ons eigen. Dat blijkt. Boyan Slat ontwikkelde een methode om de oceanen van plastic te ontdoen, Fuji bouwde de eerste blauwe energiecentrale ter wereld op de Afsluitdijk en de Amsterdam Rooftop Solutions vangt water op de daken op. Op dit platform lees je alles over de nieuwste ontwikkelingen, de kansen en de bedreigingen. We bundelen onze krachten om het belangrijke water te koesteren en schoon te bevaren.

Experts

Organisaties