Headers Agendaitems 3

Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Doe mee met de campagne van SDG Nederland en roep jouw gemeente op te kiezen voor een duurzaam collegeakkoord!

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het bereiken van de Sustainable Development Goals. Het zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn ons overkoepelend kompas voor uitdagingen als armoede, kansenongelijkheid in het onderwijs en de klimaatcrisis.

Gemeentes met balans in het collegeakkoord, steeds vaker op basis van de SDG’s, realiseren een duurzame toekomst voor iedere inwoner.

Wat kun je doen?

  • Download jouw favoriete SDG-tegel
  • Post die tegel op je eigen social media accounts of op de accounts van je organisatie
  • Je kunt het aanvullen met een onderwerp dat speelt in jouw gemeente zoals meer groen in het stadscentrum, meer regenboogzebrapaden, meer laadpalen etc. maar dat hoeft niet, de tegels spreken voor zich.
  • Tag je gemeente en gebruik de volgende hashtags: #duurzaamcollegeakkoord #verkiezingen #thinkglobalactlocal #lokaleactie #gemeenten4globalgoals #SDGs2030 #SDGs #Agenda2030

Meer lezen over wat jouw gemeente kan doen om de SDG’s te bereiken? Check de handreiking van de VNG.

Duurzaam regeerakkoord

Eerder voerde SDG Nederland samen met haar partners campagne voor een duurzaam regeerakkoord. Ze riepen de coalitiepartijen op om de SDG’s centraal te stellen in hun beleid. Een aantal punten zijn ook daadwerkelijk opgenomen in het huidige regeerakkoord.

Deel dit artikel op social media