Lancering 17 doelen die je deelt

Op woensdag 20 mei (Verantwoordingsdag) zal tijdens het event 'Route 2030: Ligt Nederland op koers om de SDG’s te behalen?' de vernieuwde website 17doelendiejedeelt.nl gelanceerd worden. 17doelendiejedeelt.nl is een initiatief van Duurzaamheid.nl en richt zich op kinderen. Op de vernieuwde website reizen kinderen langs de 17 doelen die van de wereld een fijnere plek moeten maken. Onderweg vinden zij leuke quizzen, weetjes, DIY’s, filmpjes en nog veel meer. Ook een lesprogramma, waarmee kinderen thuis of op school met de 17 doelen aan de slag kunnen, maakt onderdeel uit van de vernieuwde website.

De 17 Doelen Wegwijzer, voorheen de Wereldwijzer genoemd, is dé kinderversie van de Monitor Brede Welvaart van het CBS. Op 20 mei verschijnt ook hiervan een nieuwe versie. ‘Ook kinderen hebben recht op de informatie die het CBS presenteert, want het gaat in 2030 vooral om hún wereld’, aldus initiatiefneemster Anne-Marie Rakhorst. ‘Als je weet wat er aan de hand is in de wereld, kun je zelf actie ondernemen en volwassenen aanspreken over jouw toekomst. Kinderen hebben weliswaar geen stemrecht, ze hebben wel een stem!’

De vernieuwde website 17doelendiejedeelt.nl zal tijdens het event 'Route 2030: Ligt Nederland op koers om de SDG’s te behalen?' gelanceerd worden. Je kunt dit event na inschrijving via de website van MVO Nederland gratis bijwonen.

Deel dit artikel op social media