CTD2022

Na het succesvolle debuut in 2021 krijgen de Circulair Textile Days op 13 en 14 september 2022 een vervolg in ’s Hertogenbosch. Tijdens dit event op dinsdag en woensdag tonen spelers binnen de circulaire textielindustrie hun innovatieve producten en diensten op het gebied van verduurzaming en recycling.

Het moet anders

De relevantie van Circular Textile Days is groot. Het in 2021 gepubliceerde rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) laat zien dat we dringend in actie moeten komen. Gebleken is dat ongeveer 20 procent van de wereldwijde vervuiling van schoon water wordt veroorzaakt door het verven en finishen van textiel. Opmerkelijk is ook dat, ondanks alle goede initiatieven, nog geen 0,5 procent van onze kleding wordt gemaakt van gerecycled textiel. De huidige natuurlijke bronnen raken op en de enorme berg kledingafval vervuilt onze aarde. We kunnen, en moeten, het beter doen dan dat!

Nieuws, feiten en innovaties

Bedrijven, kennisinstellingen en individuele deelnemers tonen hun noviteiten, geven inzicht in circulair ondernemen en delen kennis over circulair textiel, duurzame oplossingen en meer. Via stands, sprekers en workshops ontdek je op Circular Textile Days hoe vergevorderd de circulaire technologieën zijn, gebaseerd betrouwbare informatie en feiten.

Netwerken en partnerschappen

Circular Textile Days is toegankelijk voor ieder die is geïnteresseerd in textiel. In tegenstelling tot de eerste editie is dit jaar de focus verbreed van werk- en functionele kleding, naar alle textielsectoren zoals mode, sportkleding, stoffering en woontextiel.

Exposanten, sprekers en bezoekers zijn textielprofessionals uit veel verschillende productgroepen en uit de hele circulaire keten, inclusief de recyclingindustrie. Naast leveranciers, producenten en eindgebruikers, zijn brancheverenigingen en test- en kennisinstituten aanwezig. Dit maakt Circular Textile Days een ideale plek om je netwerk uit te breiden en kansen te creëren voor zakelijke samenwerkingen met verschillende partijen in de gehele circulaire textielketen.

Wanneer en waar

De tweede editie van het evenement Circular Textile Days vindt plaats op 13 & 14 september 2022 in Congrescentrum 1931, 's Hertogenbosch, Nederland.

Deel dit artikel op social media