Wie verdient een circular award

Nederland Circulair! organiseert in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie de Circular Awards 2019. Een zoektocht naar de meest iconische circulaire projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Wie ontvangt een Circular Award 2019?

Ondernemers kunnen zich tot en met 25 januari 2019 inschrijven. Er zijn vijf categorieën die gelinkt zijn aan de vijf tafels van het Grondstoffenakkoord. Dit zijn Consumptiegoederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel, Maakindustrie en Bouw. Op de website van Nederland Circulair! staat meer informatie over het aanmelden en de planning.

Closing the Loop

Vorig jaar werd de Circular Award uitgereikt aan Joost de Kluijver. Met Closing the Loop werkt hij hard aan het afvalvrij maken van de mobieletelefoniesector. Met de afgedankte mobiele telefoons die hij koopt in Afrika en Azië worden van de gewonnen grondstoffen weer nieuwe mobieltjes gemaakt. Een mooi voorbeeld van urban mining waarbij edelmetalen niet uit de grond gehaald worden, maar uit producten als computers of mobieltjes. Lees hier meer over Closing the Loop.

Deel dit artikel op social media