Header artikel Jong Beleggen Podcast

Hoe wil jij dat de wereld in 2030 eruit ziet, en hoe kun je daar door te beleggen aan bijdragen? Pim Verlaan en Milou Brand maken wekelijks de podcast Jong Beleggen. In de aflevering van donderdag 13 januari onderzoeken ze wat het begrip 'duurzaamheid' eigenlijk betekent en hoe je duurzaam kunt beleggen. Dit doen ze samen met Anne-Marie Rakhorst, initiatiefneemster van Duurzaamheid.nl. Anne-Marie geeft in de podcast handvatten om beter duurzaam te leren beleggen - iets wat elke weldenkende belegger zou moeten doen. Een gesprek over investeren in het beste-jongetje-van-de-klas, het uitsluiten van de slechteriken en andere vormen van duurzaam beleggen.

Pim Verlaan over de aflevering: 'Het woord ‘duurzaam’ gaan we heel veel gebruiken deze aflevering. Maar wat is duurzaam eigenlijk? De laatste maanden heb ik hier met meerdere mensen over gesproken. Ik kom tot de conclusie dat het niet voor iedereen hetzelfde is. Als je duurzaam wil beleggen, moet je jezelf eerst afvragen wat duurzaamheid voor jou betekent. Als je daar geen antwoord op kan geven, is het bijna onmogelijk om ook duurzaam te beleggen.'

De aflevering is ook te vinden op Spotify en in de Apple Podcasts.

In de veelbeluisterde podcast Jong Beleggen delen Pim en Milou hun reis als beginnende beleggers.

In eenvoudige taal leren de luisteraars van de Jong Beleggen podcast wat etf’s zijn, hoe ze het dividendrendement kunnen berekenen en hoe een beursgang in elkaar steekt. Daarnaast delen Pim en Milou hun rendementen en welke risico’s ze daarvoor nemen. De podcast heeft inmiddels meer dan 4 miljoen plays. Elke donderdag om 16u verschijnt er een nieuwe aflevering.

20220912 Duurzaamheid 014 6787
Anne-Marie Rakhorst
Deel dit artikel op social media