Op zoek naar duurzame doeners2

Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland hard aan de bak. Tijdens het radioprogramma The Green Quest op BNR Nieuwsradio neemt presentator Harm Edens de vergroening van BV Nederland onder de loep. Hij krijgt daarbij hulp van duurzaamheidsspecialisten van het Green Team.

Het Green Team, bestaande uit vijf deskundigen, beslist welke bedrijven een plek krijgen in the Green Gallery. De Green Team Leden zijn: Chantal Vergouw (Interpolis), Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist), Marleen Prins (ENGIE), Milan Meyberg (adviseur verduurzaming, vooral bekend uit de festivalbranche) en Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren).

Green Quest Award

Elke maandag om 15.00 uur pitcht een duurzame doener zijn of haar innovatieve project. Tijdens de uitzending wordt de casus besproken met een van de leden uit het Green Team en een expert. In juli kiest het Green Team de winnaar en wordt de Green Quest Award uitgereikt.

Green Gallery

Bekijk de Green Gallery met een overzicht van alle duurzame doeners die tot nu toe in de uitzending zijn besproken. Zoals:

  • PaperWise maakt papier en karton van landbouwafval.
  • Neste produceert hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen.
  • De restaurants van Instock koken met ingrediënten die anders op de afvalberg zouden belanden.
  • Closing the Loop haalt afgedankte telefoons uit Afrika om ze te recyclen.

Uitzending terugluisteren

Uitzending van The Green Quest gemist? Alle afleveringen zijn terug te luisteren via de website van The Green Quest of via een podcastapp zoals BNR App, Spotify, iTunes of RSS.

Deel dit artikel op social media