Header publicatie Babette Porcelijn

Babette Porcelijn onderzoekt in het boek Het Happy 2050 Scenario wat het hoogst haalbare scenario is voor een veilige en fijne toekomst. Het boek is haar poging om grip te krijgen op onze toekomst. Porcelijn wil overzicht geven en prioriteiten blootleggen. Alles wat invloed heeft op ons geluk komt voorbij: welzijn, gelijke kansen, de economie, natuurlijke hulpbronnen, beleid en een veilige planeet. Porcelijn laat de samenhang tussen al die onderwerpen zien, zodat er een helder beeld ontstaat welke ingrepen ons de meeste voorspoed zullen brengen. Hierbij geeft ze handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Want als 'crew van de planeet' kunnen we het verschil maken. Als we onze slagkracht kennen. En die gebruiken.

Cover The Happy 2050 Scenario

Alles wat je kunt doen voor een gelukkige wereld

Voor Het Happy 2050 Scenario sprak Babette Porcelijn met tientallen experts. Ook bestudeerde ze vele artikelen en rapporten. Op basis van al die wetenschappelijke inzichten ontwikkelde ze een zo compleet mogelijk plan van aanpak. Want dat is volgens haar wat er nu nodig is. Het plan omvat een systeemverandering met een heleboel knoppen om aan te draaien. Met dashboards, spelregels en vuistregels voor beleidsmakers.

De verborgen impact

Je kunt Babette Porcelijn kennen van het boek 'De verborgen impact'. Dit boek laat zien welke impact de keuzes die je maakt hebben. Want we hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken. Niet alleen dagelijks binnenshuis of bij bijvoorbeeld het tankstation, maar juist aan de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van de dingen die we dagelijks kopen. Het boek 'De verborgen impact' laat zien hoe dit zit. Het boek bevat een 'verborgen impact top 10' die laat zien waar we de meeste impact mee veroorzaken. Maar belangrijker nog, het laat ook zien waar we het beste mee aan de slag kunnen gaan als we effectief willen verduurzamen.

Nieuwsgierig naar de verborgen impact van jouw levensstijl? Op deze website kun je jouw impact top 10 in kaart brengen en plannen maken om te verduurzamen.

Deel dit artikel op social media