26 SPARK Roosegaarde
7 SPARK Roosegaarde
1 SPARK Roosegaarde

Wanneer we iets te vieren hebben, komen de ballonnen en de confetti uit de kast. Gaat het echt knallen, dan hoort er ook vuurwerk bij. Duurzaam? Niet bepaald. Geïnspireerd door het magische licht van vuurvliegjes en getriggerd door zijn wens om de traditie van vervuilend vuurwerk te verduurzamen ontwikkelde de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde SPARK. De lichtjes van SPARK doen denken aan een combinatie van de sterrenhemel en een zwerm vogels en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Begin juni kon het grote publiek in het noorden van Spanje kennismaken met SPARK tijdens SPARK Bilbao. Deze poëtische voorstelling wist met duizenden licht-sparks die organisch door de lucht zweven, haar toeschouwers te betoveren.

Maak kennis met Spark in onderstaande video.

Wat is SPARK?

Door een combinatie van design en technologie worden duizenden licht-sparks van biologisch afbreekbare materialen geluidloos bewogen door de steeds veranderende wind.

Tijdens de première van SPARK was er een voorstelling in het park van Bilbao te zien waarbij een grote wolk van 50x50x30 meter de bezoekers tot verwondering bracht. Volgens de kunstenaar wordt met SPARK de verbondenheid tussen mens en natuur gevierd, en kunnen zo tradities op een nieuwe manier in stand worden gehouden.

Deel dit artikel op social media