Instagram 17 doelen die je deelt wit
17doelen kids

17 doelen die je deelt

In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) zijn opgenomen. Deze werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven.

Op initiatief van Duurzaamheid.nl werd samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek de Wereldwijzer gelanceerd. In deze online rapportage is speciaal voor kinderen in kaart gebracht hoe Nederland scoort op de 17 Sustainable Development Goals (SDG's).

Hierop volgend nam Anne-Marie Rakhorst het initiatief voor de campagne 17 doelen die je deelt, bestaande uit 17 videoportretten. In elk filmpje vertelt een kind tussen de 6 en 15 jaar waarom een specifiek werelddoel voor hem of haar zo belangrijk is en hoe de wereld eruit zou moeten zien in 2030. ‘We hebben kinderen letterlijk de hoofdrol gegeven in de filmpjes’, vertelt Rakhorst. ‘Dat verliep heel naturel: je moet kinderen vooral niet influisteren wat ze moeten zeggen. Ze bedenken zelf vaak ontzettend zinnige vragen, analyses en oplossingen op hun thema, juist omdat ze onbevangen en onbevooroordeeld naar de wereld kijken. Ze gaan uit van wat wel kan. Iets wat volwassenen vaak een beetje verleerd zijn.’