SDG Nederland 1030x540 1030x540

Op woensdag 17 mei - Verantwoordingsdag - organiseert SDG Nederland de bijeenkomst Route 2030 | Brede welvaart met de SDG’s. Met o.a. Kim Putters, André Weimar en presentator Harm Edens. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen beperkt. Meld je dus snel aan via deze link.

Tijdens dit jaarlijkse evenement op 17 mei worden in Den Haag twee rapporten over de Sustainable Development Goals (SDG’s) gepresenteerd: de Nationale SDG Rapportage ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’ van de overheid en partners, én de Monitor Brede Welvaart & SDG’s van het CBS. Vervolgens gaan we over deze rapporten en diverse inhoudelijke thema’s als duurzame inkoop en sociale kansenongelijkheid in gesprek met beleidsmakers, duurzame koplopers en publiek.

Hoe verankeren we sociale en groene duurzaamheid in ons beleid? En welke rollen hebben de SDG’s en Brede Welvaart daarin? Onder leiding van presentator Harm Edens horen we van Kim Putters (voorzitter Sociaal-Economische Raad) hoe belangrijk de relatie tussen Brede welvaart en het realiseren van de SDG’s is.

Met keynote spreker André Weimar (directeur Inkoop-, Facilitair- en Huisvestingsbeleid Rijk) zoomen we in op Duurzame Inkoop, gevolgd door een paneldiscussie met onder andere Christine Teunissen (Tweede Kamerlid) en directeur CNV International Elles van Ark, waarin we in gesprek gaan over hoe bedrijven en organisaties duurzame inkoop integreren in hun beleid.

Aansluitend is het woord aan de jeugd. In een vraaggesprek met bestuurders van de gemeente waarin ze wonen bespreken jongeren hun kansen en de ongelijkheid. Onder andere burgemeester Martijn Dadema van Raalte schuift hiervoor aan.

Bekijk het hele programma hier.

Deel dit artikel op social media