Impact Fest

Op 7 november 2023 brengt ImpactCity zo’n tweeduizend impactmakers van over de hele wereld bij elkaar in Den Haag voor de achtste editie van ImpactFest. Startups, scale-ups, investeerders, kennisinstituten, bedrijven, beleidsmakers en andere gepassioneerde individuen die werken aan een duurzame, inclusieve en eerlijke economie komen dan samen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken. Namen zoals B Lab, New Optimist en True Price sieren de line-up.

Een uitgelezen kans om impactmakers vanuit de hele wereld te ontmoeten en bijgepraat te worden over de trends en ontwikkelingen op impactgebied. Jij kunt erbij zijn!

Een programma gericht op samenwerking


Organisaties zoals B-Lab, New Optimist, True Price, de Jonge Klimaatbeweging, Oxfam Novib, Willicroft, en NL Space Campus hebben al een rol in het programma toegezegd. Ook klimaatactivist Aniek Moonen, Marije Klomp die verkozen is tot MVO Manager van het jaar en Bert van Son, de oprichter van Mud Jeans en benoemd tot Circular Hero 2023, zijn onderdeel van het programma.

Het programma zal geopend worden door Jasmine Anouna. Ze is oprichter en CEO van The Bloom, een wereldwijde community van 30.000 social impact professionals, en SDG Goalkeeper bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Sofie van den Enk, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, is dagvoorzitter en neemt de presentatie voor haar rekening.

Van talkshows tot meetups en rondetafeldiscussies, alle sessies staan in het teken van vier hoofdthema’s: Energy & Oceans, Food & Agriculture, Climate Justice en Circular Economy & Resources.

Deze highlights maken ImpactFest het bezoeken waard:

  • Ontmoet voorlopers in de impacteconomie: Op ImpactFest ontmoet je ondernemers en andere pioniers in de impacteconomie die over grenzen heen durven stappen en nieuwe ideeën tot leven brengen.
  • Krijg het laatste nieuws uit de impacteconomie: Impact ondernemers krijgen de vloer om hun nieuwe product te lanceren, duurzame innovatie te tonen of nieuws bekend te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld een boek gelanceerd over steward ownership, waarbij de missie van het bedrijf centraal staat in plaats van winstmaximalisatie.
  • Weet als eerste wie de meest innovatieve ondernemers van Den Haag zijn: De acht genomineerden van de Haagse Vernieuwers challenge lopen de hele dag rond tijdens ImpactFest en de winnaar wordt aan het eind van de dag bekend gemaakt. Wordt het Feelou met meegroeiende zwangerschapsbeha’s? Of wordt het misschien GreentAnt die satellietinzichten gebruikt voor de ontwikkeling van klimaatoplossingen?
  • Ontdek waar toonaangevende impact investeerders naar op zoek zijn: De rollen zijn omgedraaid. Veertien investeerders, waaronder grote namen zoals Invest-NL, DRK Foundation en DOEN Participaties, pitchen hun favoriete bedrijfsplan aan (potentiële) impact ondernemers om succesvolle samenwerkingen tot stand te brengen.
  • Krijg zicht op de laatste trends op het gebied van impact: In samenwerking met Dealroom lanceert ImpactCity de ‘State of Impact’, een rapport dat onder andere laat zien in welk werelddeel de meeste impact ondernemingen groeien en in welke onderwerpen het meest wordt geïnvesteerd. Tijdens de vier talkshows worden bezoekers door experts bijgepraat over huidige trends en innovaties met betrekking op een van de hoofdthema’s.
  • Ga de diepte in tijdens een meetup of rondetafelgesprek: Hoe zorgen we dat circulariteit de nieuwe norm wordt en de frictie met winstgevendheid verdwijnt? Hoe trek je als impact onderneming toptalent aan en hoe zetten we Generatie Z in haar kracht? Hoe kun je het B Corp label bemachtigen? Met maar liefst 45 meetups en 38 rondetafelgesprekken komt een grote diversiteit aan onderwerpen aan bod.


Meer informatie over het evenement en het volledige programma vind je op www.impactfest.nl.


Impact Fest 2022
Deel dit artikel op social media