Header duurzame dinsdag

Dinsdag 3 september is het Duurzame Dinsdag, de Prinsjesdag van de duurzaamheid. Vernieuwende, duurzame ideeën en initiatieven uit de samenleving worden op deze dag onder de aandacht gebracht van politiek Den Haag. Geïnspireerd op Prinsjesdag, de dag waarop de regering de plannen voor het komende jaar presenteert, wordt ook op Duurzame Dinsdag een koffer met daarin de beste duurzame plannen en initiatieven overhandigd aan het kabinet.

Jouw idee aanmelden

De koffer van Duurzame Dinsdag wordt in april 2024 geopend voor groene ideeën uit de samenleving. De samenleving is de slimste research & development afdeling die er is en deze innovatie hebben we harder nodig dan ooit! Daarom roept de organisatie van Duurzame Dinsdag iedereen met een duurzaam, sociaal en/of groen initiatief op om mee te doen.

Wat betekent meedoen?

Op de eerste dinsdag van september is het event, met onder meer een dialoog met Tweede Kamerleden, een prijsuitreiking, de Duurzame Troonrede en duurzame lintjes. Maar er is meer. Duurzame Dinsdag vormt een brug tussen initiatief, overheid, politiek en (regulier) bedrijfsleven en wil samenwerking makkelijker maken. Dat is hard nodig. Zit jouw initiatief in de koffer, dan gaat er een balletje rollen. Deelnemers komen in een interessant netwerk en worden gedurende het hele jaar betrokken en uitgenodigd.

DUDI koffer logo

Organisatie

Duurzame Dinsdag wordt mede mogelijk gemaakt door het Programma Duurzaam Initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Jong Leren Eten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deel dit artikel op social media