DID mensen foto klein

Wat gebeurt er als én kunstmatige intelligentie én robots én genetische manipulatie én quantum computing én 3D-printing en al die andere levensveranderende technologieën, samensmelten? Wie zijn de architecten van de toekomst en welke rol speelt Nederland hierin? Wie zijn onze voorhoedespelers en hebben zij een leidende rol in de wereld?

Dutch Innovation Days is terug! De derde editie van dit festival op 11,12 en 13 mei in Enschede, viert innovatie in al haar vormen. ’We geven wetenschappers, ondernemers, kunstenaars, talenten, startups, investeerders en bright minds samen een podium, op zoek naar nieuwe perspectieven en oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. We willen bovendien het collectief van innovatief Nederland verbinden en het potentieel helpen ontsluiten’, aldus initiatiefnemer Peter Oosterwijk.

DID bestaat uit een conferentie, workshops, een expositie en zes ‘Wunderkammers van de 21e eeuw’, bijzondere plekken in de stad waar het publiek zich kan verwonderen over de kracht van technologie, wetenschap en kunst. Onder andere kunstenaar en cartografe van de toekomst Carlijn Kingma, natuurkundige en presentatrice Anna Grimbrére , techondernemer en zelfverklaarde nerd Alexander Klöpping, techmiljadair Ali Niknam, Vegan Cowboy Hille van der Kaa, robotengineer en kunstenaar Edwin Dertien, wetenschapsjournalist van Rob van Hattum, natuurkundige Rasa Muller en vele anderen delen hun inspiratie, inzichten en verwondering tijdens het driedaagse festival.

DID wordt georganiseerd door Dutch Innovation Foundation, een groeiende community van ervaren professionals, studenten en andere ‘innovatielovers’. Wat hen bindt? Een geloof in de Nederlandse manier van innoveren. Het evenement vindt plaats in de binnenstad van Enschede, locaties: Theater Concordia, Theater de Kleine Willem en de Grote Kerk

Deel dit artikel op social media