Facemask Productsthat Flow book
Products that Flow NL boek 3d

Hoe krijg je grip op de stroom verpakkingen en wegwerpproducten? Dat is het centrale thema in het boek Products That Flow dat 21 april 2020 uitgekomen is in een Nederlandse editie. Het boek staat vol actuele voorbeelden hoe je (wegwerp)producten circulair kunt maken en welke kansen er voor het bedrijfsleven zijn om dit succesvol te doen. Er worden oplossingen aangereikt voor zowel circulaire businessmodellen als ontwerpstrategieën.

Mensen produceren en consumeren zoveel ‘fast moving consumer goods’ dat de effecten daarvan onbeheersbaar worden. Van verpakkingen, toiletartikelen en plastic bestek tot medische disposables, kleding en gadgets: na kort gebruik beschouwen we ze als afval. ‘Verbruiksproducten verliezen heel snel na aankoop hun waarde. Om te zorgen dat ook zij in een circulaire economie gaan passen, is een andere strategie nodig’, aldus auteur Siem Haffmans.

Siem Haffmans

Products That Flow staat vol voorbeelden hoe je dergelijke producten op een winstgevende manier circulair kunt maken. Het belangrijkste is om controle te krijgen over de stroom verpakkingen en producten. Het boek geeft daarvoor een tool box met mogelijkheden om uit te putten, want er is niet één oplossing.

Deel dit artikel op social media