Allereerste kinderprijsvraag over vn werelddoelen2

Na de succesvolle campagne '17 doelen die je deelt.nl’ lanceert ondernemer Anne-Marie Rakhorst de ‘17 doelen prijsvraag’. Het is wereldwijd de allereerste kinderprijsvraag gericht op de Werelddoelen van de Verenigde Naties. De prijsvraag daagt kinderen (van 6 t/m 17 jaar) uit om oplossingen aan te dragen voor een eerlijke, schone en veilige wereld in 2030.

Kinderen van nu, leiders van de toekomst

Om heel Nederland kennis te laten maken met de Werelddoelen van de Verenigde Naties, lanceerde Anne-Marie Rakhorst vorig jaar de campagne ’17 doelen die je deelt’. Een brede publiekscampagne waarin zeventien kinderen in één minuut durende videoportretten hun visie op de wereld van 2030 delen. De ‘17 doelen prijsvraag’ is een vervolg op deze campagne en nodigt alle Nederlandse kinderen uit om hun oplossingen te delen voor het behalen van de Werelddoelen. Anne-Marie Rakhorst zegt hierover: ‘Kinderen kijken met een open blik naar de wereld en komen vaak met oplossingen waar wij als volwassenen nog niet aan gedacht hadden. Met de prijsvraag wil ik deze kleine, grote denkers een stem geven. Het gaat immers om hun toekomst!’

Jury met duurzame koplopers

Tot en met 15 mei 2017 kunnen kinderen een filmpje insturen van maximaal 2 minuten, waarin zij vertellen wat hun idee is en wat ze nodig hebben om het uit te voeren. De inzendingen van de ‘17 doelen prijsvraag’ zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury, met daarin koplopers die zelf ook een bijdrage leveren aan het behalen van de Werelddoelen. Uit alle inzendingen selecteert de jury drie ideeën die met professionele begeleiding verder worden ontwikkeld. De jury bestaat onder anderen uit Ama van Dantzig (Dr. Monk), Loes Wormmeester (Het Klokhuis), Maurits Groen (WakaWaka), Hugo von Meijenfeldt (Coördinator Werelddoelen), Jan van Betten (Nudge) en een van de kinderen uit de campagne.

Kehkashan Basu en Frank Elderson

Op 1 juni, de Internationale Dag van het Kind, worden de winnaars van de ‘17 doelen prijsvraag’ bekendgemaakt. In het NEMO Science Museum vindt die middag een programma plaats geheel in het teken van kinderen en de Werelddoelen. De winnares van de Internationale Kindervredesprijs, Kehkashan Basu, komt speciaal naar Nederland om te vertellen hoe zij zich met haar organisatie Green Hope inzet om de aarde schoner achter te laten. Frank Elderson, directeur van De Nederlandsche Bank, deelt zijn visie op de rol van geld bij het behalen van de Werelddoelen. Eregasten van de middag zijn de 17 kinderen uit de ‘17 doelen die je deelt’-campagne. Zij zullen die dag een speciale rol vervullen, waarover in een later stadium meer bekend wordt gemaakt.

Allereerste kinderprijsvraag over vn werelddoelen3
Deel dit artikel op social media