Timmy de Vos is een gedreven en gepassioneerd duurzaam ondernemer. Hij werd al jong geïnspireerd om zich in te zetten voor een rechtvaardigere, duurzame wereld. Zijn inspiratie nam een vlucht toen hij op 18 jarige leeftijd stage liep in Nicaragua, en er veel bevlogen sociaal ondernemers aan het werk zag.

Hij werkte onder meer bij de Digitale Steden Agenda, Duneworks, en de Amsterdam Economic Board waar hij aan de slag kon met het thema afval en circulaire economie. In 2014 richtte hij de E-waste Race op (nu één van de projecten binnen Race Against Waste), gevolgd door E-waste Arcades in 2016.

Zijn organisatie Race Against Waste is vooral bekend vanwege de actiecampagnes waarbij educatie ingezet wordt om gedragsverandering te realiseren. Door met scholieren aan de slag te gaan met actiecampagnes worden de mogelijkheden om bij te dragen heel concreet gemaakt (van kledingruil tot reparaties) en worden veel familieleden en buurtbewoners betrokken.

Inmiddels is er ook een Textiel Race en een Energy Race en zijn zij in meerdere landen actief, waaronder Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Als we goed willen zijn voor onze medemens, nu en in de toekomst is een leefbare, gezonde planeet een cruciaal fundament. Het is enorm belonend om hier aan bij te dragen. Door de kracht van de nieuwe generatie laten wij zien hoe klein, makkelijk en leuk het kan zijn om mee te doen!

Timmy de Vos