Roosmarie Ruigrok is de drijvende kracht achter Clean & Unique en expert op het gebied van duurzame mode en textiel. Ze weet precies hoe de mode-industrie werkt en heeft een groot netwerk van nationale en internationale contacten. Als textielinkoper ontdekte Roosmarie haar passie voor het opzetten van eerlijke productie- en toeleveringsketens. Op de jonge leeftijd van 28 jaar startte ze in 1991 haar eigen bedrijf, Promax Corporate Fashion, om aan deze visie te werken. Promax ontwierp en maakte de exclusieve high-end bedrijfsmode in eigen atelier in Nederland aan gerenommeerde bedrijven als Hema, Philips en ABN AMRO.

Na de verkoop van haar bedrijf in 2001 werkte ze voor Amnesty International, Fair Wear Foundation, als MVO-consultant voor de Elsewear Foundation en Fairtrade Nederland en België als katoenmanager. In 2013 haalde ze na de instortingen van Rana Plaza de wereldwijde beweging Fashion Revolution naar Nederland. Na drie jaar rondde ze in 2023 het Europese Horizon2020 Reflow-project af. Van 2020 - 2023 was Roosmarie coördinator van de Denim Deal. Ook is ze jurylid bij AmsterdamMade.

Met haar uitgebreide kennis van de (duurzame) mode-industrie heeft Roosmarie bijgedragen aan de documentaire 'De slag om de klerewereld', het TV-programma Tegenlicht Fashion Future Pioneers en vele andere televisie- en radio- en online programma's zoals NOS, NU.nl Trouw, IMFoundation

Ze wordt regelmatig geboekt als gastdocent en spreker op grote mode-evenementen en de media