Lynn Zebeda is co-founder van innovatiestudio Dr. Monk, waar ze samen met Ama van Dantzig in 2011 mee startte. Eerder werkte ze als adviseur duurzaam leiderschap en sociaal ondernemerschap bij Better Future. Ook is ze bestuurslid bij de Worldconnectors.

Lynn staat voor positieve verandering en vernieuwing. Kritische vragen, grote idealen en openheid leiden volgens haar tot vooruitgang. Fris bekijken waar het anders kan en dat vervolgens ook gewoon doen. ‘Hoe kan het groener, eerlijker, creatiever, mooier en beter?’, is hierbij de leidraad.
Halve maatregelen leiden niet tot echte innovatie. Lynn daagt mensen en organisaties én zichzelf daarom vooral uit om groots te denken. Om juist niet op de rem te gaan staan. Deze onbevangenheid maakt de weg vrij voor nieuwe realiteiten.

Ik hoop dat we van de onderstroom van maatschappelijke veranderingen en veranderaars een stroomversnelling gaan maken.

Lynn Zebeda

Volgens Dr. Monk zijn de uitdagingen van deze tijd mondiaal en dus richten ze zich in internationale teams op mondiale oplossingen. Samen met vernieuwende en visionaire klanten en partners - van omroepen en andere media tot pionierende sociaal ondernemers en multinationals. Zo werkte Dr. Monk samen met Philips aan het project ‘Breastfeeding in Urban Africa’, waarbij een internationaal onderzoeksteam onderzocht wat er geïnnoveerd kan worden om werkende moeders in Ghana en Kenia te helpen borstvoeding te geven en zo hun baby’s gezond te houden.