Kim Poldner houdt zich al twintig jaar als ondernemer en onderzoeker bezig met duurzame mode.

Aan de Haagse Hogeschool heeft Kim de onderzoeksgroep Circular Business opgezet die zij sinds 2019 leidt. Daarvoor was ze werkzaam aan de Wageningen Universiteit waar ze het Circular Fashion Lab initieerde en de edX MOOC ‘Design, Science and Value in a Sustainable Clothing Industry’ ontwikkelde. Ook is ze visiting professor bij EDHEC Business School in Frankrijk en bij TIAS Business School in Utrecht.

Kim promoveerde in 2013 aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland op duurzaam ondernemen in de mode waarvoor zij 58 ondernemers interviewde en jarenlang volgde. Ze initieerde en realiseerde de eerste editie van ‘Un-Dress’ dat sinds 2012 is uitgegroeid tot hét jaarlijkse duurzame mode event in Zwitserland.

In 2005 opende Kim de eerste duurzame modewinkel in Amsterdam en in 2008 was ze oprichter van duurzaam mode platform Eco Fashion World dat met name de Amerikaanse markt bediende. Haar groene garderobe, inclusief haar geupcycelde trouwjurk werd in 2017 zes weken lang geshowd tijdens de tentoonstelling ‘Wear I am’. In 2020 initieerde ze pop-up shop KLEER, een actie onderzoek naar circulaire businessmodellen innovatie. Sinds 2005 is ze een veelgevraagde internationale spreker en adviseur over duurzaamheid in het bedrijfsleven, met name in de mode-industrie.