Iets betekenen voor anderen, iets achterlaten waardoor de wereld ietsje mooier wordt. Zijn hele carrière werkt Dirk vanuit kansen naar oplossingen voor maatschappelijke verbetering. Innovatie inzetten om mensen te helpen, systemen te veranderen, en de laatste jaren om een sector te verduurzamen. Dat was en is nog steeds zijn missie iedere dag bij CBM.

Vanuit deze rol kan hij dingen in beweging zetten waarbij de maatschappelijke en collectieve impact leidend en relevant is. Met beide benen in de klei staan, maar toch ook de taal spreken van de onderzoeker, de ambtenaar en de ondernemer. Bedrijven en instellingen verbinden en door samenwerking werken aan de oplossingen van morgen..

Wood Loop is één van zijn geesteskindjes. Hierbij wordt als sector samengewerkt aan een ecosysteem wat de meubelmaker en interieurbouwer helpt met bewustwording en het circulaire gedachtengoed. Een mooi voorbeeld van een ketensamenwerking waarbij er echt impact gemaakt wordt.

“Once you know you cannot unknow” We kunnen en mogen niet wegkijken van de problemen zodra we ze (her)kennen. Er ligt veel potentie in de innovatiekracht en de creativiteit van de mens. Vaak liggen de oplossingen dichterbij dan we denken. Wel moet er iemand zich eigenaar voelen.

Dirk van Deursen