Carla Moonen is een ervaren bestuursvoorzitter en commissaris. Momenteel werkt ze als bestuursvoorzitter van de brancheorganisatie Koninklijke NLingenieurs. Daarnaast is ze lid van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW en lid Raad van Toezicht bij MVO Nederland.

Internationaal werkt ze als Board Member van de World Pension Summit met als hoofdonderwerp duurzaam beleggen. De ervaring deed ze op als bestuursvoorzitter van een groot pensioenfonds. Tevens is Moonen Executive Board Member van een Artificial Intelligence Company for Sustainable Futures. De Chinese regering vroeg haar als internationaal expert van de China Council for International Cooperation on Environment and Development (CCICED) Special Policy Study: Innovation, Sustainable production and Consumption.

Als Raadadviseur voor het Kabinet van de Minister-president voerde Moonen voor de regering mondiale klimaatonderhandelingen. In diezelfde periode was ze verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Crisis- en herstelwet, gericht op het versnellen van duurzame infrastructurele projecten.

Moonen verbindt strategie met de uitvoering en doet dit met veel oog voor de medewerkers. In 2016 won het waterschap de Brabantse Delta waar zij Dijkgraaf was de prijs van “beste werkgever”. In datzelfde jaar werd ze door Elsevier genoemd als een van de 200 Nederlandse topvrouwen.

Mijn motto is: de wereld schoner achter laten door daar zelf een actieve rol in te nemen.

Carla Moonen