Kitty van der Heijden is directeur Europa en Afrika van het World Resources Institute (WRI). Het WRI is een onafhankelijke denktank op het snijvlak van milieu en ontwikkeling met vestigingen in USA, Europa, Afrika, India, China, Brazilië en Indonesië. Kitty is lid van het Executive Team van het WRI.

Kitty heeft een lange staat van dienst op het gebied van internationale samenwerking, onder meer bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar zij laatstelijk werkte als Directeur van de Directie Klimaat, Milieu, Energie en Water en als Ambassadeur voor Duurzame Ontwikkeling. Kitty heeft de Nederlandse delegatie naar de Rio+20 Summit geleid en werd benoemd als Nederlandse vertegenwoordiger in de United Nations Open Working Group on Sustainable Development Goals.

Op Duurzame Dinsdag 2013 ontving ze het ‘Groene Lintje’ uit handen van minister Plasterk voor haar inspanningen om de samenleving bewuster en duurzamer te maken. Kitty stond in oktober 2016 op de vijfde plaats in de Duurzame Top 100 van het dagblad Trouw, en werd dezelfde maand door Elsevier als een van de 200 Nederlandse topvrouwen genoemd. Ze is Commissaris bij Unilever en actief in meerdere duurzame samenwerkingsverbanden.

Kitty studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.