Agenda WCEF 2021

Van 13 tot en met 15 september wordt WCEF2021 georganiseerd. Deze online editie van het World Circular Economy Forum wordt georganiseerd vanuit Canada en brengt forward-looking thinkers and doers samen. Het event draait om toonaangevende game-changers in de circulaire economie.

Bekijk hier het programma.

Over WCEF

WCEF is een wereldwijd initiatief van Finland en het Finse Innovatiefonds Sitra. In 2017 werd het eerste World Circular Economy Forum georganiseerd: WCEF2017. Tijdens deze editie lag de focus op het identificeren van de belangrijkste elementen van een circulaire economie en werden er oplossingen en lessen gedeeld van over de hele wereld. Op WCEF2018 bespraken meer dan duizend circulaire economie-experts het creëren van een volledige circulaire economie in 2050. WCEF2019 focuste op het volgende tijdperk van de circulaire economie en het opschalen van de transitie. De editie van 2020 werd door de covid-19 pandemie omgedoopt tot WCEFonline. Tijdens deze editie werden de circulaire oplossingen om de wereldeconomie opnieuw op te starten gedeeld. Begin 2021 organiseerde Nederland WCEF+Climate. Tijdens deze virtuele editie stond de bijdrage van een circulaire economie aan het behalen van onze klimaatdoelstellingen, die mondiaal nog lang niet in zicht zijn, centraal.

Voortbouwend op eerdere fora, zal WCEF2021 zich richten op de veranderingen op systeemniveau, of game changers, die nodig zijn om de overgang naar een circulaire economie te versnellen. Het grijpen van de circulaire kans vereist transformationele verandering en collectieve inspanningen van bedrijven, beleidsmakers, het maatschappelijk middenveld en anderen.

Deel dit artikel op social media