SDG Traineeship header

Een concrete bijdrage leveren aan een meer rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenlevingen om zo de UN Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen, hoe doe je dat? Met een SDG Traineeship! Zowel bedrijven als studenten kunnen zich nu weer aanmelden voor dit programma. De 5e editie start op 13 maart, trainees en opdrachtgevers kunnen zich tot 13 februari aanmelden

Over het SDG Traineeship

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt aan zowel jongeren als bedrijven, maatschappelijke organisaties en de publieke sector om zich -verder- te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. Zo helpen we het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) te versnellen en maken we direct de nodige impact! In dit 15 weken durende parttime traject committeert een multidisciplinair team van gemotiveerde studenten/jonge professionals (Nederlands-/Engelstalig; HBO/WO; 18-27 jaar) zich voor 1 dag per week om een concrete SDG-case van één opdrachtgever aan te pakken. Dit project moet direct ten goede komen aan de opdrachtgevende organisatie. De organisatie bedenkt en formuleert dan ook zelf de projectomschrijving en de gewenste deliverables. Onze duurzaamheidsconsultants bieden de SDG Trainees tijdens het project wekelijkse ondersteuning en regelmatig trainingen en lezingen, zodat deze in staat zijn het project succesvol uit te voeren. Zo krijgen organisaties de kans duurzame doelen te realiseren en écht SDG-impact te maken. Tegelijkertijd krijgen jongeren de kans zich te ontwikkelen tot een volwaardig SDG Professional! Inmiddels hebben wij al tientallen organisaties geholpen: overheidsinstanties, gemeentes, maatschappelijke organisaties, start-ups, zorginstellingen, maar ook multinationals zoals DSM, Shell, Chrysal en Spadel.

Overige informatie Uiteraard raden wij aan een kijkje te nemen op onze website en ons te volgen op LinkedIn en Instagram.

Vijfde editie

In maart 2023 gaat de vijfde editie van het Traineeship van start.

  • Trainees en opdrachtgevers kunnen zich tot en met 13 februari aanmelden.
SDG Traineeshio
Deel dit artikel op social media