SDG Action days Logo met stippen RGB

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op of rond 25 september: de verjaardag van de SDG’s. Het is hét Nederlandse evenement dat draait om de Sustainable Development Goals. In 2021 waren er voor de eerste keer twee SDG Action Days en ook in 2022 worden de SDG's op meerdere dagen gevierd: van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 september staat Nederland in het teken van de werelddoelen. Tijdens de eerste vier dagen van de SDG Action Days worden er door heel het land activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen ontdekken en ervaren welke SDG-acties er lokaal allemaal plaatsvinden. Op dinsdag 27 september - dag vijf - wordt er afsluitend een SDG-verjaardagfeestje georganiseerd in het KIT in Amsterdam.

De SDG Action Days draaien om inspireren (mensen raken met bijzondere verhalen, verschillende initiatieven een platform bieden), verbinden (mensen samenbrengen die elkaar niet ergens anders treffen, uit verschillende lagen van de samenleving – oud, jong, bedrijven, burgerinitiatieven etc.) en tot actie aanzetten (handelingsperspectief bieden).

Thema: Turn It Around

Dit jaar is het thema van de SDG Action Days 'Turn It Around.' Want het is tijd voor een ommekeer en als we allemaal samenwerken, met de Sustainable Development Goals als kompas, kunnen we zorgen voor een betere toekomst voor onze mensen en planeet. #TurnItAround voor een gezonde, eerlijke en groene weg naar een betere wereld, zonder iemand achter te laten.

Hoofdevent op 27 september in het KIT (Amsterdam)

Het hoofdevent van de SDG Action Days vindt plaats op 27 september in het Amsterdamse KIT. Dit is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. Hier lees je meer en hier bekijk je de sprekers.

Lokale events door heel het land

Voorafgaande aan 27 september worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Bekijk het programma hier.

De SDG Action Days worden georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met verschillende partners. Duurzaamheid.nl is één van de mediapartners van de SDG Action Days.

Deel dit artikel op social media