Agenda SDG Action Day 2021

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op of rond 25 september: de verjaardag van de SDG’s. Het is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. In 2021 waren er voor de eerste keer twee SDG Action Days en ook in 2022 worden de SDG's op meerdere dagen gevierd: op zaterdag 24 en zondag 25 september staat Nederland in het teken van de werelddoelen. Tijdens het SDG-weekend worden er door heel het land activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen ontdekken en ervaren welke SDG-acties er lokaal allemaal plaatsvinden. Op dinsdag 27 september wordt er afsluitend een SDG-verjaardagfeestje georganiseerd in het KIT in Amsterdam.

De SDG Action Days draaien om inspireren (mensen raken met bijzondere verhalen, verschillende initiatieven een platform bieden), verbinden (mensen samenbrengen die elkaar niet ergens anders treffen, uit verschillende lagen van de samenleving – oud, jong, bedrijven, burgerinitiatieven etc.) en tot actie aanzetten (handelingsperspectief bieden).

Zodra het programma voor de SDG Action Days 2022 bekend is zullen wij deze pagina updaten.

De SDG Action Days worden georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met verschillende partners. Duurzaamheid.nl is één van de mediapartners van de SDG Action Days.

Deel dit artikel op social media