Aan tafel

Een beter klimaat begint bij verspillingsvrij. Samen Tegen Voedselverspilling werkt aan Sustainable Development Goal 12.3 voor 50% minder voedselverspilling vóór 2030. In Nederland willen we daarmee jaarlijks 1 miljard kilo grondstoffen binnen de keten houden en circa 3 miljoen ton broeikasgassenuitstoot besparen. Voor welke uitdagingen staat het voedselsysteem om meer circulair te worden? Hoe werken we aan een ‘mindshift’ onder consumenten om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren? En wat zeggen de cijfers uit de nieuwste retail monitor die Samen Tegen Voedselverspilling presenteert in samenwerking met het CBL en WUR? Tijdens ‘Samen Tegen Voedselverspilling Aan Tafel’ wordt het besproken.

Tijdens ‘Samen Tegen Voedselverspilling Aan Tafel’ gaan Anita Scholte Op Reimer (Albert Heijn), Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Evi Vet (VN-jongerenvertegenwoordiger biodiversiteit en voedsel), Hanneke van Ormondt (Urgenda) en Toine Timmermans (Samen Tegen Voedselverspilling) met elkaar in gesprek. Kijk ook mee en stel je vragen via de chat!

  • Datum: maandag 14 maart 2022
  • Tijd: 15.00-16.00 uur
  • Locatie: Online
  • Organisator: Samen Tegen Voedselverspilling, mede mogelijk gemaakt door Change Inc
Deel dit artikel op social media