Tech Lab repareren magazine 09
Foto’s: Hans van der Woerd
Foto’s: Hans van der Woerd

De circulaire economie vraagt om makers, heel veel makers: mensen die met hun handen kunnen werken, die het leuk vinden om een probleem met een product op te lossen en te sleutelen. Helaas is het aanleren van deze vaardigheden de afgelopen decennia bijna helemaal uit het onderwijs verdwenen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Daarom heeft TalentStad Beroepscollege in Zwolle deze zomer een aanvraag bij het ministerie van OC & W ingediend voor een nieuw keuzevak Repareren in het vmbo. In het online inspiratiemagazine Repareren.nu wordt deze aanvraag ondersteund door tal van betrokkenen: vanuit het onderwijs, de Rijksoverheid, gemeenten, bedrijven, Repair Cafés en circulaire ambachtscentra. Hier lees je meer over het initiatief.

Liedewij de Graaf (projectcoördinator CircuLeren, voor duurzaam vmbo), Martine Postma (directeur Stichting Repair Café International) en Wiel Wijnen (kwartiermaker Bijscholing vmbo) stelden het inspiratiemagazine samen in opdracht van RWS(Rijkswaterstaat) Afval Circulair.

Op maandag 29 november wordt er via Zoom een lunchlezing georganiseerd waarin de initiatiefnemers van Repareren.nu toelichten hoe ze het keuzevak Repareren een plaats willen geven in het onderwijs en hoe dit keuzevak de aanjager kan zijn van veel meer initiatieven in het onderwijs die begrippen als duurzaamheid en circulaire economie concreet maken voor jongeren. Ook gaan zij graag met de deelnemers in gesprek over de kansen voor leren repareren binnen circulaire ambachtscentra.

Meld je aan en praat mee op 29 november! De bijeenkomst duurt van 12:00 tot 13:00.

Deel dit artikel op social media