Duurzaamheid nl Klimaatmars 2021

De klimaatcrisis wacht niet! De wetenschap is luid en duidelijk: de huidige klimaatcrisis vormt een immense bedreiging voor mensen in het hier en nu. Grootschalige actie is nodig voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Begin november komen wereldleiders bijeen tijdens de VN Klimaattop in Glasgow (COP26). Hét moment voor massaal protest. In alle hoeken van de wereld gaan mensen de straat op om politieke leiders tot actie te bewegen. Zo ook in Nederland: op zaterdag 6 november wordt in Amsterdam de Klimaatmars georganiseerd. Het doel? Samen het kabinet bewegen tot actie.

De Klimaatmars op 6 november zal starten op de Dam in Amsterdam. Vanaf daar zal er een route door de stad gelopen. In de aanloop naar 6 november organiseerden meer dan 25 lokale klimaat groepen op en rond 22 oktober diverse kleine en grotere acties om burgers te mobiliseren om deel te nemen aan de klimaatmars.

De Klimaatmars is voor iedereen

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van elf verschillende organisaties en groepen: Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI. Het protest wordt verder mogelijk gemaakt door een projectteam dat alles in de aanloop naar 6 november regelt, van het podiumprogramma tot aan social media posts.


Deel dit artikel op social media