Header TGQ

In 'The Green Quest', een programma van BNR Nieuwsradio, gaat Harm Edens op zoek groene innovaties die het verschil maken. Tijdens de uitzendingen van het radioprogramma, elke maandag om 15.00, pitcht een duurzame doener zijn of haar innovatie project. De casus wordt vervolgens besproken met een van de leden uit het Green Team en een expert. Deze bedrijven die in The Green Quest voorbij komen zijn geselecteerd omdat ze bijdragen aan de reductie van CO₂-uitstoot en vermindering van grondstoffengebruik. Tijdens de uitzending wordt onderzocht of het initiatief concreet iets bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, of het echt innovatief is, implementeerbaar, rendabel en inspirerend. Ook belangrijk: heeft de innovatie zichzelf al bewezen?

In The Green Gallery kun je alle 31 genomineerden van dit seizoen bekijken. Genomineerd zijn onder andere Smyle en SoLarge.

Drie prijzen: The Green Quest Award, de Publieksprijs en de ENGIE Duurzame Technologieprijs

Gedurende het jaar komen er ruim dertig innovaties voorbij. Tijdens de finale van The Green Quest, die plaats vindt op maandag 21 juni van 14:00-15:30, hoor je aan wie het Green Team The Green Quest Award toekent, wie de publieksprijs binnen sleept en welk meest duurzame technische initiatief de ENGIE Prijs wint. De finale vindt plaats in EYE Amsterdam.

Keynote-spreker tijdens de finale is Jan-Peter Balkenende. De voormalige minister-president is als extern senior adviseur verbonden aan EY, waar hij zich vooral bezighoudt met duurzaamheid. Ook is hij werkzaam voor The Hague Corporate Affairs en voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, een samenwerkingsverband van acht Nederlandse multinationals die zich inzetten voor duurzame groei. Jan Peter Balkenende zal tijdens The Green Quest Award Show een keynote verzorgen over duurzaamheid en innovatie.

Wil je de finale van The Green Quest op maandag 21 juni van 14:00-15:30 volgen, meld je dan hier aan. Je ontvangt per mail een link naar de livestream.

Stemmen voor de publieksprijs

Via de website kun je je stem uitbrengen op één van de finalisten. Stemmen kan tot en met 11 juni.

Green Team

Het Green Team, de juryleden van the Green Quest, bestaat uit Chantal Vergouw (Interpolis), Anne-Marie Rakhorst (initiatiefnemer Duurzaamheid.nl), Wisse Hummel (ENGIE), Helga van Leur (duurzaamheidsadviseur en voormalig weervrouw), Peter Smeets (ENGIE) en Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren).

Deel dit artikel op social media