Dag van het klimaatakkkord

Alle signalen wijzen één kant op. De uitstoot van broeikasgas moet sneller naar beneden. Daarom staat de Dag van het Klimaatakkoord van 2021 in het teken van 'Versnellen naar Parijs'. In Nieuwegein wordt op de Dag van het Klimaatakkoord een bijeenkomst georganiseerd met een rijk gevuld programma. De rode draad van het event wordt gevormd door drie thema’s: Het Energiesysteem, Sturen op transitie en het Dagelijks leven.

Naast een plenair programma, zijn er op 1 november verschillende deelsessies, zoals ‘De CO₂ monitor: praktisch sturen op duurzaam energiegebruik’, ‘Ontwerp een nationaal burgerforum voor klimaat’ en ‘Opschalen productie groene waterstof: ja! Maar hoe?’. Het volledige programma bekijk je hier.

Aanmelden kan tot en met donderdag 28 oktober.

Nationale Klimaatweek

De Dag van het Klimaatakkoord vindt plaats in het hart van de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week van donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 5 november 2021 worden duurzame initiatieven in de spotlight gezet en wordt Nederland in beweging gebracht om een extra stap te zetten voor het klimaat.

Deel dit artikel op social media