Header TGQ

In 'The Green Quest', een programma van BNR Nieuwsradio, gaat Harm Edens op zoek groene innovaties die het verschil maken. Tijdens de uitzendingen van het radioprogramma, elke maandag om 15.00, pitcht een duurzame doener zijn of haar innovatie project. De casus wordt vervolgens besproken met een van de leden uit het Green Team en een expert. Tijdens de uitzending wordt onderzocht of het project concreet iets bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, of het echt innovatief is, implementeerbaar, rendabel en inspirerend. Ook belangrijk: heeft de innovatie zichzelf al bewezen?

Het Green Team, de juryleden van the Green Quest, bestaat uit Chantal Vergouw (Interpolis), Anne-Marie Rakhorst (initiatiefnemer Duurzaamheid.nl), Wisse Hummel (ENGIE), Helga van Leur (duurzaamheidsadviseur en voormalig weervrouw), Peter Smeets (ENGIE) en Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren).

Gedurende het jaar worden er veertig innovaties doorgelicht. Tijdens de finale van The Green Quest hoor je aan wie het Green Team The Green Quest Award toekent, wie de publieksprijs binnen sleept en welk meest duurzame technische initiatief de ENGIE Prijs wint.

Zodra er meer bekend is over de finale van The Green Quest in 2021, updaten we deze pagina.

Deel dit artikel op social media