Als voormalig directeur van C&A en met meer dan 37 jaar ervaring in de fashion retail, is Pals Brust ervan overtuigd dat een duurzame transitie in de textielindustrie noodzakelijk is.

Drie ambities vormen zijn stip op de horizon:

  • 100% recycling van textielafval. Met een streven naar hoogwaardige recycling met een gesloten kringloop waarin textielafval tot hoge kwaliteit vezels en garens wordt gerecycled.
  • Gerecycled textiel dient beschikbaar te zijn voor een ‘mainstream’ markt om een zo groot mogelijke impact te realiseren.
  • Circulair textiel gaat niet zonder (sociaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen in de totale waardeketen.

UPSET Textiles heeft, samen met haar partners, een scherpe, internationale ketenvisie ontwikkeld. Zij brengen een uniek vervezelingsproces naar de markt en dragen zorg voor een volledig duurzame keten.

Brust zet zich in om de bestaande textielindustrie deelgenoot te maken van zijn missie. Hij is een van de initiatiefnemers van Clothes the Circle, een consortium van textielondernemers die betrokken zijn bij de waardeketen van post-consumer textielafval. De intentie is om het aandeel in te zamelen textiel te verhogen, “downcycling” en verbranding te voorkomen, circulariteit te bevorderen en het overgrote aanbod daadwerkelijk hoogwaardig te recyclen.

Ik wil de wereld laten zien dat duurzame, circulaire kleding voor iedereen bereikbaar kan zijn. Zonder een toegevoegd label met “made in hell”. Bereikbaar zonder je ervoor te hoeven schamen!

Pals Brust
Pals brust2