Marnix Kluiters heeft een passie voor duurzaamheid. In 2018 startte hij daarom de Ecosofie podcast. Daarin onderzoekt hij hoe we de economie, ecologie en filosofie met elkaar in balans kunnen brengen. Volgens Marnix zorgt deze cocktail voor een stabiele, veerkrachtige en ondernemende samenleving waardoor we op de lange termijn kunnen blijven genieten van het goede leven.

Op zijn twintigste kreeg hij te maken met een heftige oogaandoening waardoor hij in een half jaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Hij kijkt daardoor altijd door een mistige wolk. Dit was echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Al snel leerde hij via de Babbage Academy hoe hij volledig non-visueel kon functioneren. Alles op zijn telefoon/laptop wordt op hoog tempo uitgelezen door een synthetische stem. Toen een paar maanden later ook skiën mogelijk bleek dacht hij, dan kan alles. Via de Nederlandse Visueel gehandicapte skivereniging ging hij in Oostenrijk samen met een gids de berg af.

Een paar jaar later ontdekte hij tijdens een tegenvallende stage dat zijn toekomstbeeld te veel gericht was op het verkrijgen van een mooi salaris. Het stond lijnrecht tegenover de vrijwilliger die op de skipiste zorgde voor een betekenisvolle ervaring. De documentaire Rendement van Geluk bekrachtigde zijn gevoelens dat het leven draait om het creëren van maatschappelijke waarde.

Deze mindset gaf Marnix al snel handen en voeten door als vrijwilliger bij de Eindbazen podcast te gaan werken. Daar regelde hij interviews met onder andere Jan Terlouw, Marianne Thieme en Jan Rotmans. Anderhalf jaar later besloot hij dat het tijd was voor het echte werk. Hij kocht twee microfoons en startte zijn eigen podcastavontuur op bezoek bij Ecosoof Henk Oosterling.