'De uitdaging zit in het zien en grijpen van kansen. Positieve impact hebben op de omgeving waarin we leven.' Voor Anne-Marie Rakhorst, die opgroeide in een ondernemersgezin, is het de kern van ondernemerschap.

 

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer, investeerder en publicist. Ze is actief aandeelhouder van The Meetplant en NewFoss en onder andere initiatiefnemer en eigenaar van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl. Eerder richtte ze het succesvolle bedrijf Search Ingenieursbureau op. In de afgelopen jaren publiceerde ze verschillende boeken, waaronder Nieuwe Energie; Nederland na het fossiele tijdperk en Geld stuurt de wereld; jij bepaalt de koers, een zoektocht naar duurzaam kapitaal. Over ondernemerschap, circulair ondernemen, de energietransitie, innovatie en duurzaam geld spreekt ze regelmatig in de media en tijdens congressen.

Anne-Marie is bestuurslid van de Koning Willem I Stichting en actief bij Human Cities Coalition (duurzame en inclusieve stadsontwikkeling), Vrienden van het Earth Charter, Worldconnectors en Stichting Urgenda. Ook is ze commissaris bij van der Velden Riooltechniek. In 2000 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar.Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren. De uitdaging voor mij en voor ondernemingen is om de kansen te grijpen die er liggen. Ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst.