De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is de enige beleggersvereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van institutionele en particuliere beleggers die willen bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Duurzame kapitaalmarkt
De VBDO maakt multinationals en beleggers bewust van hun bijdrage aan een duurzame kapitaalmarkt. Dit doet de VBDO door onderzoek te doen, (netwerk)bijeenkomsten te organiseren en vragen over duurzaamheid te stellen op aandeelhoudersvergaderingen.

Geldstromen
De ideale samenleving is volgens de VBDO een duurzame samenleving die voorziet in de behoefte van iedereen; zowel nu als in de toekomst. De VBDO gelooft dat geldstromen in belangrijke mate de kansen van een duurzame samenleving bepalen. Vandaar dat de VBDO de kapitaalmarkt als domein heeft gekozen om haar visie (een duurzame samenleving) te realiseren.

Beleggers en ondernemingen
De kapitaalmarkt bestaat voor de VBDO uit meerdere partijen. Aan de ene kant zijn er de beleggers, zowel institutionele als particuliere, en daarnaast zijn er de ondernemingen waarin belegd wordt. De VBDO probeert met haar actiegerichte werk beide partijen aan te sturen tot meer duurzaamheid en rekening te houden met mens en milieu.

Vbdo2