Jong en duurzaam

Geen duurzame toekomst zonder jouw innovatiekracht

Als jongere ben je deel van de oplossing. Daarom is het ook zo belangrijk dat je mee kunt praten over hoe we onze samenleving duurzaam inrichten. Dat je je ideeën over huidige vraagstukken als grondstoffenschaarste en klimaatverandering kenbaar kunt maken. Met de juiste kennis, tools en ondersteuning ben je goed uitgerust om waarde toe te voegen aan de maatschappij. Om mee te werken aan een eerlijke, gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen. Daarin hebben het onderwijs en het bedrijfsleven een cruciale rol.
Steeds meer bedrijven en instellingen zien in dat heel veel belangrijke ideeën rechtstreeks van de jeugd komen. Zo ontwikkelt Boyan Slat een methode om de oceanen van plastic te ontdoen en zijn scholieren via ‘energy challenges’ bezig om hun eigen school te verduurzamen. En niet voor niets hebben steeds meer bedrijven, waaronder Lidl, Essent en Rabobank, een Raad van Kinderen die tot concrete aanbevelingen komt.
Bij duurzaamheid.nl vinden we het ontzettend belangrijk om de stem van innovatieve jongeren te laten horen. Je vindt hier informatie en inspirerende voorbeelden en we zijn natuurlijk heel blij als jullie bij ons aankloppen om je ideeën te delen.

Experts

Organisaties