Stel je doelen groot, dan mis je ze niet; het is dat wat Maria van der Heijden al haar hele leven drijft. Als boerendochter weet ze als geen ander wat de impact en veranderkracht is van bedrijven. Ze is ervan overtuigd dat bedrijven er samen voor zorgen dat de wereld beter en eerlijker wordt. Als inspirator, verbinder en ondernemer met (inter)nationale ervaring leidt ze vandaag de dag MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

Haar levensmotto droeg Van der Heijden eerder uit in functies bij grote bedrijven als Rabobank en Randstad, maar ook in een mkb-bedrijf als bloemenveiling Royal FloraHolland. Als eindverantwoordelijk CEO van MVO Nederland is ze als geen ander bedreven in stakeholdermanagement, governance, verdienmodellen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en marketing. Het gaat om waarde creëren voor mens en milieu zonder daarbij de traditionele verlies- en winstrekening uit het oog te verliezen. Daarbij denkt en handelt Van der Heijden altijd in het belang van klanten door concreet te werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nog een groot en impactrijk doel dat zij zich stelt is het aan werk helpen van een miljoen vrouwen op het Indiase platteland. Daarvoor richtte ze in 2007 Women on Wings op, samen met Ellen Tacoma. Inmiddels zijn meer dan een kwart miljoen banen gerealiseerd. Het bewijst eens te meer dat hoge doelen stellen werkt.

Maria van der heijden2