Helga's passie ligt bij hoe wij onze toekomst kunnen beïnvloeden op een positieve manier.

Als kind was Helga al gefascineerd door hoe ingenieus de natuur werkt: elke dag ander weer, elke plek verschillende landschappen, elke streek andere mensen en culturen. Een combinatie van nieuwsgierigheid en toeval bracht haar naar de Universiteit van Wageningen, waar ze Bodem, Water en Atmosfeer studeerde. Sinds 1997 is ze actief als TV-meteoroloog en geeft ze lezingen over de relatie tussen weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Helga heeft aanvullende opleidingen gedaan in o.a. marketing, psychologie voor duurzaamheid en breinkunde.

Ze heeft enkele bijzondere ervaringen opgedaan, waaronder het kamperen op de (smeltende) ijskap van Groenland, meeracen met de World Solar Challenge in Australië (auto’s op zonne-energie), het onderzoeken van de oerkrachten van IJsland, tornado’s jagen in Amerika en meevaren met de grootste Nederlandse wetenschappelijke expeditie ooit rond Spitsbergen. Je zintuigen gaan bij dit soort uitstapjes open staan. Hoe meer je ziet, hoe meer je erachter komt dat er nog veel te leren valt.

Als mens zijn we gericht op wat zichtbaar is en op de korte termijn. Toch heeft ons handelen ook gevolgen voor de langere termijn. Met delen van kennis en passie kun je nu al werken aan een zonnige toekomst.

Vandaag hebben we morgen in handen!

Helga van Leur
Helga van leur2