Elisa stelt zich een wereld voor die niet om geld draait, maar om kwaliteit van leven (ál het leven). Ons geldsysteem speelt daarin een cruciale rol; in het herstellen van ecologische en sociale cycli.

Elisa’s missie is enerzijds het beter laten aansluiten van de financiële sector op de reële economie, anderzijds het werken aan een financieel systeem dat op zichzelf duurzamer en veerkrachtiger is. Elisa draagt aan dit doel bij door bij Circle Economy en Sustainable Finance Lab (Universiteit Utrecht) een brug te slaan tussen het bedrijfsleven en de academische wereld. Ze doet onder andere onderzoek naar financiële uitdagingen en potentiële oplossingen voor circulaire bedrijven en financiële innovatie ten gunste van een duurzame, circulaire economie.

Elisa is afgestudeerd als MSc. Econometrie aan de Vrije Universiteit Amsterdam waarna ze drie jaar als financieel risico consultant bij RiskQuest werkte. Gedurende haar werk deed zij een tweejarige permacultuur opleiding waar zij zelfvoorzienende ecologische systemen leerde ontwerpen. Dit liet haar inzien dat er een gapend gat bestaat tussen de ecologische en de financiële realiteit en bracht drie werelden uit Elisa’s leven samen: financiën, permacultuur en modelleren.