Marga Hoek bewijst al ruim twintig jaar haar leiderschap als CEO, bestuurder en adviseur van nationale en internationale organisaties, in overheid, wetenschap & onderwijs en vooral het bedrijfsleven. Als geen ander weet zij tussen die sectoren synergetische verbanden te creëren, met als missie de versnelling van de transitie naar een duurzame economie en samenleving.Sinds oktober 2016 is ze CEO van Business for Good.

Ze richtte in 2010 met een aantal CEO’s netwerkorganisatie De Groene Zaak op, waar ze tot juli 2016 algemeen directeur was. In 2013 volgde Het Groene Brein, een even uniek netwerk van meer dan 80 wetenschappers, die multidisciplinair de bijbehorende nieuwe kennis ontwikkelen en delen met de maatschappij.

Voorop in de realiteit
Marga geniet internationale erkenning als een van de sleutelfiguren in de overgang naar de Nieuwe Economie. Als keynote spreker weet zij in binnen- en buitenland haar toehoorders met haar passie, heldere visie en gefundeerde kennis te inspireren en te motiveren. Haar innovatieve kijk op zakendoen, op duurzaamheid en op wat de toekomst nog voor ons in petto heeft, beschreef zij beeldend in haar boek Zakendoen in de Nieuwe Economie, Managementboek van het Jaar 2014. Het boek werd door de jury omschreven als ‘een boek dat voorop gaat in de realiteit’.

Marga Hoeks inzichten worden breed onderwezen binnen universiteiten en business schools. Via de Next Gen-versie van Zakendoen in de nieuwe economie bereikt Marga ook het mbo-onderwijs. De internationale editie met ruim vijftig cases van over de hele wereld is in oktober 2015 verschenen in het Nederlands. De Engelse en Spaanse editie volgen in 2016. In januari 2018 verscheen haar boek The Trillion Dollar Shift, over het bereiken van doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Foto: Hermien Lam Fotografie Producties