Lara Muller was jarenlang hoofd CSR bij Corio, een van de grootste beursgenoteerde beleggers in retailvastgoed in Europa. Als zelfstandig ondernemer adviseert ze het bedrijfsleven hoe van duurzaamheid een onderwerp te maken dat gaat over concurrentievoordeel en waardecreatie. Ze is gespecialiseerd in Shared Value en strategieontwikkeling, vastgoedbeleggen, social impact measurement en duurzaamheidsrapportages en -benchmarks. Lara heeft als eerste Nederlandse de Creating Shared Value-opleiding gevolgd aan Harvard Business School bij prof. Michael Porter. Ook is ze medeoprichter van het Blue Building Institute, een internationaal kennisinstituut dat tot doel heeft menselijk welzijn te bevorderen door middel van de gebouwde omgeving.

Ze maakt ook deel uit van de High Level Steering Committee real estate, land & construction van de United Nations Global Compact in New York en is medeauteur van diens recente publicatie Advancing Responsible Business Practices in Land, Construction, Real Estate Use and Investment.

Als docent is ze verbonden aan onder meer Nyenrode Business University, Erasmus Universiteit en de Amsterdam School of Real Estate.

Duurzaamheid moet van binnenuit komen. Maar er is zeker ook een pull vanuit de beleggerscommunity zichtbaar.