Hans Eenhoorn is voormalig Senior Vice-President van Unilever (Foods), associate professor Voedselzekerheid en Ondernemerschap aan de Universiteit Wageningen en lid van de United Nations Task Force on Hunger. Ook was hij voorzitter van SOS-Kinderdorpen en bestuurslid van de True-Price Foundation.

Vanaf de verschijning van het rapport van de Club van Rome 'Grenzen aan de Groei' in 1972, is Hans actief betrokken geweest bij het werk van de CvR. Hij is nog steeds betrokken bij duurzaamheidsinitiatieven en -vraagstukken, onder meer als Springtij-ambassadeur. 

'Voedselzekerheid voor iedereen'
Hans Eenhoorn studeerde economie en psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen. Hij ontwikkelde zich binnen Unilever tot internationaal marketing strateeg en daarna via de Verenigde Naties en Wageningen Universiteit tot specialist op het gebied van hongerbestrijding en de wereldwijde voedselvoorziening.

Hans is lid van de Round table of Worldconnectors en zit in de raden van advies van een aantal goede doelen-organisaties.

Het is onaanvaardbaar dat in een wereld van overvloed 2 miljard mensen chronisch gebrek hebben aan goede voeding en zich daardoor niet kunnen ontwikkelen. Dat moet en kan veranderen.